Tōkyō City

P1010109Aikidon ja perinteisen japanilaisen kultturin lisäksi tulin tietysti katsomaan Tokion kaupunkia. Kaupunki on todella laaja. Matka junalla Hashimotosta Shinjukuun kestää noin tunnin – sama aika mikä menee junalla Lahdesta Helsinkiin.

Pilvenpiirtäjät ydinkeskustassa ovat todella korkeita, varsinkin suomalaisiin litteisiin rakennuksiin tottuneelle. Tuntuu, että niska ei taivu tarpeeksi niitä katsomaan.

Japani ja varsinkin Tokio ovat kuuluisia valomainoksistaan. Öisin kadut kylpevät värikkäässä valomeressä. Kaupunki onkin ollut esikuvana useille scifi- ja cyberpunkelokuvien tulevaisuudenkuvauksille.

Kaupunki koostuu pienemmistä keskuksista, joissa sijaitsevat yleensä suurimmat pilvenpiirtäjät. Näiden välillä on sitten pienempiä rakennuksia vieri vieressä.

Kaupungissa näppärin tapa liikkua on juna ja metro. Juna- ja metrokartat vaikuttivat aluksi hyvin sekavilta. Onneksi asemilla on hyvät opasteet ja myös junat ja metrot ilmoittavat pysäkit englanniksi. Google Maps on hyvä apuväline reittien suunnitteluun etukäteen.

Koska kaupunki on valtava, ehdimme nähdä siitä vain pintaraapaisun. Tässä kuitenkin lisää muutamasta keskuksesta, joissa vierailimme.

Akihabara – Electric City

Akkihabara, tai Akiba, on Tokion elektroniikkakeskus. Akihabara on ollut inspiraationa Blade Runner elokuvalle ja siellä on kuvattu elokuvan kohtauksia.

Kaupunginosa on täynnä elektroniikkaa myyviä liikkeitä ja pieniä basaareja. Sieltä voi löytää kameroita tai muuta elektroniikkaa todella halvalla. Liikeiden hintoja kannattaa vertailla. Vähän kauempana rautatieasemasta voi löytää tuotteita kymmeniä tuhansia jenejä edullisemmin.

IMG_3335IMG_3330Elektroniikkaa myyviä basaareja

Akihabarassa on useita pelihalleja. Hallit ovat useassa kerroksessa, joissa portaat tuntuvat vain jatkuvan ylöspäin, eikä loppua näy. Pelit ovat myös vieraita, jollaisia en ole itse aikaisemmin nähnyt. Ihmettelin useampaakin pelikonetta, koska niissä ei tuntunut olevan minkäänlaisia ohjaimia. Peli oli jonkinlainen strategiapeli. Eräässä nurkassa seurasin japanilaista pelaamassa yhtä näistä. Hän oli asettanut laitteen tasolle useita kortteja, ja liikutti niitä edestakaisin. Liikeiden mukaan ruudulla sotilaat taistelivat komentojen mukaan. Jokaisella pelaajalla olikin mukana nippu kortteja, joilla he pelasivat näissä pelikoneissa. Myöhemmin löysimme useita monikerroksisia liikkeitä, jotka myivät näitä kortteja.

IMG_3341Gundam-pelikoneita

Täältä löytyy myös useita animea ja mangaa myyviä liikkeitä. Liikkeissä on aimaatioiden ja sarjakuvien lisäksi pienoismalleja, konsolipelejä ja muita näihin liittyvää tavaraa. Kaupat ovat monikerroksisia ja jokainen kerros on keskittynyt johonkin osa-alueeseen. Aikuisviihteelle on varattu useampi kerros.

IMG_3328Gundam-kahvila

IMG_3343IMG_3351Jason ja Freddy ovat muuttuneet hieman, miten nuoruudestani muistan…

Hashimoto

Hashimoto on rauhallisempi pieni kaupunginosa kaukana keskustasta. Matka junalla Shinjukuun kestää noin tunnin. Igarashi-sensein dojo sijaitsee täällä ja oli lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta. Täällä on toki korkeita asuinkerrostaloja, mutta myös pienempiä japanilaisia omakotitaloja.

Hashimotossa ja sen ympäristössä on myös jonkin verran metsää ja kasvillisuutta.

IMG_3367Japanilainen kotipiha Hashimotossa

Roppongi

Roppongi on kallimpaa aluetta, joka on Tokion taidekeskittymä. Kaupunginosassa on designkauppoja ja -museoita, sekä paljon yökerhoja. Roppongin puistoissa ja kauppakeskuksissa on moderneja veistoksia. Kauppakeskusten kaupat ovat keskittyneet kalliisiin ylellisyystuotteisiin. Emme löytäneet kaupoista juurikaan ostettavaa, mutta kaupoissa oli mielenkiintoista käydä katselemassa. Ja kauppakeskusten ja muiden rakennusten arkkitehtuuri on hienoa ja modernia.

P1010150 P1010149

Shinjuku

Shinjuku on liike-elämän ja yöelämän keskus. Shinjukun rautatieasema on maailman vilkkain. Keskuksessa onkin jatkuva vilinä yötä päivää.

Kauppoja ja liikkeitä on myös paljon ja ne kytkeytyvät toisiinsa erilaisten siltojen ja tunneleiden kautta. Välillä olimmekin eksyksissä, kun yritimme etsiä jotain aiemmin vierailemaamme liikettä.

Aikidon Aikikai Hombu -dojo sijaitsee Shinjukun läheisyydessä.

P1000067 P1000077P1010020 P1010019P1000078 P1010024P1010022Arja ja Evangelion Unit-01 pachinkohallissa Shinjukussa

Shibuya

Shibuyja on keskus nuorisolle. Keskuksessa on paljon vaatekauppoja, kahviloita, ravintoloita ja yökerhoja. Ainakin illalla rautatieaseman läheisyydessä oli paljon nuorisoa ja Shibuyan rautatieaseman edustalla oleva risteys, Center gai, on yksi maailman vilkkaimmista.

P1010158

Yksi kommentti artikkeliin ”Tōkyō City

Vastaa