Matkaajat

Agneta

IMG_5246Syntyperäinen virolainen Lahdessa asuva aikidon harrastaja. Menen Japaniin ensimmäistä kertaa ja aikidon lisäksi kiinnosta minua arkkitehtuuri, ruoka, ihmiset sekä ilmiöt.

 

 


Arja

arjan kuva pieniOlen harrastanut aikidoa vuodesta 2005 lähtien, välillä ahkerammin ja välillä harvakseltaan. Odotan ihka ensimmäistä Japanin matkaani innolla ja mielenkiinnolla! On hienoa päästä treenaamaan aikidon syntysijoille ja samalla reissulla kierrellä turistina Kiotossa ja Tokiossa.

 


Hans

hansPuoliksi japanilainen, puoliksi suomenruotsalainen Aikidoka ja Karateka. Japanilaiseen kulttuuriin tutustumisen ja Aikidon treenaamisen lisäksi olen myös lähdössä tapaamaan sukulaisia. Kävin viimeksi Japanissa vuonna 2004.

 

 


Hencca

1907399_10152367722273860_2034599369403919103_nUmpilahtelainen, joka asuu Helsingissä. Aloitin aikidon syksyllä 1994 eli tulin Japaniin viettämään aikidon 20-vuotis ”taiteilija” juhlaa.

 

 


Jenna

DSCN6926Aloitin aikidon vuonna 2004. Japanissa kävin ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten ja ihastuin maahan täysin. Maisemat, kulttuuri ja ihmiset ovat aivan upeita ja kuitenkin kaikessa on suomalaiselle jotain tuttuakin. Hienoa päästä matkaan uudestaan!

 


Kustaa

oma_kuva_19.6.2013Olen elämään uteliaasti suhtautuva maalaispoika Hämeen synkkien metsien ja savisten peltojen keskeltä. Aloitin aikidon Hämeenlinnan vanhalla Verkatehtaalla tammikuussa 1991 ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Sittemmin olen trrenannut jonkin verran myös karatea, kenjututsua ja viimeiset kymmenen vuotta sangen intensiivisesti qigongia. Tällä hetkellä toimin Lahti Yuko Aikikain päävalmentajana. Olen tottunut tekemään pitkiä reissuja yksikseni, mutta on hienoa päästä tällä kertaa jakamaan matkan ilot ja surut yhdessä (treeni)kavereiden kanssa. Japani on äärimmäisen kiehtova ja omaleimainen maa, jossa minua kiehtoo erityisesti taistelutaitoperinne ja zeniläisyys. Parasta Japanissa on kuitenkin siisteys!! Ja pahinta ikävä perheen luo.


Outi

banaaniIhan kohta 3-kymppinen syntyperäinen helsinkiläinen, sittemmin lahtelaistunut. Aloitin aikidon ensimmäisen kerran vuonna 1998 ja toisen kerran 2005. Toinen kerta toden sanoi, sillä sittemmin tatamista on tullut toinen koti.

Aikido ja matkailu on kivaa, joten tämä reissu on parasta ikinä! Autenttisen japanialaisen aikidoreenin lisäksi haluan kokea karaokea ja kissakahviloita.

 


Ulla

Olen treenannut aikidoa vuodesta 2001. Alkuun erittäinkin aktiivisesti, mutta nykyisin tatamilla tulee vierailtua harvakseltaan. Japanin matkasta aikidoporukalla on puhuttu pitkään. Reissusuunnitelmia oli jo vuodelle 2010, mutta johonkin ne vuodet vain katosivat 🙂 Viimein tänä syksynä, osittain onnekkaan sattuman kautta, reissu kuitenkin kohdallani lopulta toteutuu. Vuosien varrella on tulut tehtyjä useampia aikidon treenimatkoja Eurooppaan, mutta tämä on ensimmäinen matkani Japaniin.

 


Toni

profiilikuvaSeuran viestintävastaava ja toiminut aiemmin myös seuran puheenjohtajana. Harrastanut aikidoa vuodesta 1996. Harjoittelen myös Shorin-ryu Seibukan Karatea. Japanissa kiinnostaa kokea ja nähdä aikidon kotimaan harjoituskulttuuria. Lisäksi kiinnostaa perinteisen japanilaisen kulttuurin lisäksi kaupunkikulttuuri. Akihabara, Shinjuku & Roppongi – täältä tullaan!