Vierailulla Tozandossa

Monet suomalaiset aikidoharjoittelijat tuntevat Tozandon. Tozando on kamppailulajikauppa, joka myy harjoitusspukuja, puisia ja oikeita miekkoja ja muita aseita, kendopanssareita ja muuta kamppailulajeihin liittyvää tarviketta. Tozandolla on Kiotossa usemapi myymälä. Edellisen reissumme yksi kohokohdista oli tietysti vierailu liikkeeseen, josta olen netin kautta tilannut pari hakamaa. Voit lukea edellisestä vierailustamme Tozandoon tästä.

Yksi Tozandon liike on hyvin lähellä hotelliamme. Päätimmekin käydä kaupassa vierailulla. Ajattelin ostaa itselleni uuden aikidopuvun, koska olin ottanut suomesta mukaani vain yhden puvun. Varsinkin Kioton aikidoleirillä toinen puku tulee tarpeeseen.

Kävelimme liikkeeseen sisään ja sanoin myyjälle haluavani ostaa aikidopuvun. Myyjä esittelikin meille eri vaihtoehtoja ja etsi sopivaa kokoa. Myös Arja päätti ostaa itselleen uuden puvun.

Maksaessamme ostoksiamme, toinen myyjä sanoi että olemme käyneet kaupassa aiemmin ja hän muistaa meidät. Muistin myyjän. Edellisellä matkallamme hän soitti meille taksit ja tuli ulos vilkuttamaan lähtiessämme pois.

Myyjä nimeltään Haruko, kertoi että Suomesta on käynyt myös toinen henkilö, joka on ammatiltaan näyttelijä. Hän kaivoi tietokoneeltaan sähköposteista viestin tältä Näyttelijältä. Näyttelijä oli nimeltään Mikko Kouki.

Haruko antoi meille vielä lahjaksi postikortit ja kyseli, milloin tulemme seuraavan kerran vierailulle? Totesimme että siihen voi mennä useampi vuosi. Sanoimme sayonara, ja hyvästelimme Tozandon ja myyjät. Oli mukavaa että myyjä muisti meidät. Pitää vierailla Tozandossa taas seuraavallakin kerralla.

Samuraihaarniskoita Tozandon näyteikkunassa.
Samuraihaarniskoita Tozandon näyteikkunassa.