Kioton keisarillinen palatsi

Ja tämä retki tapahtui viikko sitten perjantaina, kun olimme Kiotossa. Osa ryhmästä vieraili Kioton keisarillisessa palatsissa. Niin kuin kaikki tietävät (tai esite nyt kertoo), Kioto on ollut Japanin pääkaupunkina noin tuhat vuotta ennen kuin pääkaupungista tuli Tokio vuonna 1869.
Idea keisarillisesta palatsissa on siis elänyt hyvinkin pitkään, itse palatsialue rakennuksineen ei niinkään, sillä rakennukset ovat palaneet useaan otteeseen. Ne on kuitenkin aina restauroitu vastaamaan historiallista palatsia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOranssi on onnekas väri.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPalatsin sisältä. Punaiset raidat tatamissa kertovat rakennuksessa asuvien ja vierailevien arvosta.

Palatsia ympäröiville alueille pääsee suhteellisen vapaasti kävelemään ja se vaikuttaakin olevan suosittu lenkkipaikka paikallisille. Itse keisarillisen palatsin rakennuksiin ja pihoille sen sijaan pääsee vain luvan kanssa. Lupa pitää anoa etukäteen eikä sitä useinkaan saa samalle päivälle. Kierroksia englanniksi on kahdesti päivässä ja luvanhakuprosessiin tarvitsee mm. jokaisen hakijan ikä ja passin numero. Eli paitsi että vierailu palatsissa oli upea kokemus (ja täysin ilmainen!), niin varsinainen kokemus oli myös luvanhaku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAReissulla olivat Kustaa, Hans, Hencca, Jenna ja Ulla tässä kameran takana.