Osakasta Kiotoon

Blogi päivittyy nyt hieman viiveellä. Lentomatka ja univaje ovat verottaneet meidän jaksamistamme, että emme ole ehtineet päivittää blogia. Yritämme kuitenkin saada päivitystahdin ajan tasalle. Täällä on vain niin paljon kaikenlaista nähtävää ja tehtävää…

Peachin lento saapui Kansain lentokentälle Osakaan. Siellä joukkoomme liittyi seureen viimeinen jäsen, Hencca, joka oli lentänyt Etelä-Korean kautta. Jenna, Ulla ja Hans tavattiin aiemmin Naritan lentokentällä.

Seuraavaksi vuorossa oli etsiä juna, jolla pääsemme Kiotoon. Kävimme syömässä lentokentän ravintolassa, jonka jälkeen etsimme rautatietoimiston lippujen ostoa varten. OStimme kaikille turistien päiväpassit, jotka olivat halvemmat kuin tavalliset junaliput olisivat olleet. Tämän jälkeen siiryimme laiturille odottamaan junaa.

Japanilainen yhteiskunta tuntuu olevan hyvin organisoitunut ja täsmällinen. Tämän huomasi myös junaa odottaessa. Ennen junan saapumista tuli kuulutus, jossa ilmoitettiin että juna saapuu ja ennen lähtöä se siivotaan. Juna saapui raiteelle, jolloin paikalle tulivat siivoojat. Ovien eteen laitetiin köysi estämään sisäänpääsy siivouksen ajaksi. Lisäksi laiturilla oli virkapukuun pukeutunut mies, joka vahti ulkopuolella, että kukaan ei mene ennen aikojaan vaunuun. Tämä oli sinänsä turhaa, koska kaikki odottivat säntillisesti jonoissa vaunujen ulkopuolella. Siivous sujui todella nopeasti. Tämä johtui osin siitä, että japanilaiset eivät juurikaan roskaa ympäristöään. Kaikki vievät roskat mukanaan tai laittavat ne kuuliaisesti roskapönttöihin. Kaikesta toiminnasta näki että kaikki oli mietitty ja kellotettu sekunnilleen etukäteen, kuinka siivouksen tulisi edetä. Juna oli saapunut päätösraiteelle ja se lähti takaisin tulosuuntaan. Niinpä hämmentävintä oli nähdä että penkit kääntyivät vaunuissa itsekseen ympäri, jotta ne olisivat menosuuntaan.

Junamatka sujui hyvin ja pääsimme vihdoin Kiotoon. Aluksi olimme aikoneet jatkaa hotellille metrolla tai paikallisjunalla, mutta olimme niin väsyneitä että totesimme taksin olevan paras vaihtoehto. Löysimme taksit, mutta heti alussa tuntui tulevan ongelmia. Taksinkuljettajat eivät nimittäin tuntuneet tunnistavan hotellin osoitetta. Japanissa osoitejärjestelmä on jotenkin omalaatuinen ja osoittetiedolla ei välttämättä pääse perille. Toisen taksin kuljettaja kuitenkin syötti taksin GPS:ään hotellin puhelinnumeron, jolla sai oikeat kordinaatit.

Taksi on Japanissa erittäin suositeltava vaihtoehto lyhyisiin matkoihin. Taksien hinnat japanissa ovat erittäin halvat.

junaa odottamassa
Seurueemme odottamassa junan siivousta.

junassaVäsyneet matkalaiset matkalla Kiotoon. Kuvassa myös junanistuimet, jotka kääntyvät itse takaisin menosuuntaan.