Matka alkaa

Kaksi yötä lennon lähtöön. Tästä matkasta olemme puhuneet seuran perustamisesta lähtien, eli yli 10 vuotta. Nyt se vihdoin toteutuu.

Päätimme Japaniin lähdöstä noin vuosi sitten syksyllä. Keräsimme kiinnostuneita yhteen ja käskimme jokaisen vähän selvittää, missä haluasi käydä ja mitä nähdä.

Tammikuussa 2014 pidimme ensimmäisen virallisen kokouksen matkaan liittyen. Siellä päätimme lähteä syys-lokakuussa ja viettää kaksi viikkoa Japanissa. Tuolloin Suomessa useasti opettamassa vieraillut Kobayashi-sensei, 8. dan shihan,  järjestää Kiotossa Kobayashi-dojon 45-vuotisjuhlaleirin.

Kiotossa vierailemme myös Aikido Kyoto -dojolla Yoko Okamoto -sensein (6. dan, shihan) luona. Hänen luonaan vierailua ehdotti meille Micheline Tissier, 6. dan, joka on Okamoton ystävä.

Aluksi ajattelimme viettää koko ajan Kiotossa, mutta myöhemmin päätimme myös mennä Tokioon. Siellä vierailemme Igarashi-sensein dojolla. Aikikain Hombu-dojo Tokiossa olisi myös yksi mielenkiintoinen kohde vierailla.

Ajankohdan varmistuessa aloimme etsiä halpoja lentoja Japaniin. Ongelmana oli, että monet lentoyhtiöt eivät näyttäneet lentoja syyskuulle asti. Tai sitten liput olivat hyvin kalliita. Keväällä alkoi vihdoin löytyä edullisempia lentoja.

Kesäkuussa päätimme vihdoin ostaa liput. Aeroflotin lento Moskovan kautta oli kaikkein edullisin. Päätimme kokoontua kaikki Vesitornin dojolle ja ostaa liput kaikille yhdessä.

Lippuja varatessa tuli kuitenkin ongelmia. Varausjärjestelmä ilmoitti että kone on jo täynnä. Vain Hans ja Ulla ehtivät ostaa viimeiset paikat Aeroflotin koneeseen. Muiden piti etsiä vaihtoehtoinen lento. Päädyimme lentämään Lufthansalla Frankfurtin kautta seuraavana päivänä. Hans ja Ulla siis lähtevät Japaniin päivää aikaisemmin.

Kiotossa varasimme huoneet Village Kyoto -hotellista. Tokiossa majoitumme Apa Hotelsiin (APA Hotel Sagamihara-Hashimoto-Ekimae).

Treenimatkalle pakkaaminen tuottaa hieman enemmän päänvaivaa kuin tavallisella lomareissulla. Harjoituspuku ja hakama vievät yllättävän paljon tilaa ja ovat painavia. Itse päädyin yhteen harjoituspukuun. Tarvittaessa toisen puvun voi ostaa paikan päältä. Lisäksi Japanissa on niin paljon mielenkiintoista ostettavaa ja kotiinviemistä, että menomatkalla ei kannata täyttää laukkua painorajoihin asti.

Matkalaukut ovat jo nyt lauantaina jo pakattu. Huomenna sunnuntaina voikin sitten vain keskittyä odottamaan lähtöä, joka on aikaisin maanantaiaamuna.

2 kommenttia artikkeliin ”Matka alkaa

  1. Kullostaapa mielenkiintoiselta, hyvää matkaa ja mukavia treenejä teille kaikille!

  2. Moi ystävät,
    Todella hienoa!
    Olisin halunnut olla mukana teidän kanssanne.
    Ehkäpä toteutan saman joskus oman seurani kanssa…
    Pitäkää hauskaa ja treenatkaa sopivasti.
    Kertokaa terveiseni Japaniin, jos vaikka joku vielä muistaisi minut.
    Ystävällisin terveisin,
    Kari

Kommentointi on suljettu.